Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

General Electric се разделя със звеното си за потребителско кредитиране

Щатската компания ще се концентрира върху основния си индустриален бизнес

General Electric Co (GE) планира да преустанови осъществяваното чрез звеното си GE Capital потребителско кредитиране в САЩ, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на запознати с въпроса хора. Целта на конгломерата е съсредоточаването върху основния индустриален бизнес.

Още по темата

Подготвителните дейности за реализирането на първичното публично предлагане на дружеството, което осигурява кредитиране на около 55 млн. американци, вече са в ход, пише вестникът.

По-рано от GE обявиха, че звеното за потребителско кредитиране в САЩ им е донесло печалби в размер на 2,2 млрд. долара през миналата година. Дружеството е осигурило общо кредитиране в размер на 274 млрд. долара.

Очаква се IPO-то да започне официално в началото на следващата година, но размерът му все още не е определен, посочват запознатите с въпроса.

Със задачата да задействат процедурите по първичното публично предлагане са ангажирани банкерите от JPMorgan Chase & Co и Goldman Sachs Group Inc. GE планира публичното предлагане и на по-малки съпътстващи дейноста на дружеството активи.

От GE не бяха открити за коментар по въпроса от Reuters след края на работния ден в САЩ в четвъртък.

По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Петър Нейков
Още по темата: САЩ General Electric Co

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow прибавя над 500 пункта при старта на първата сесия за седмицата*