IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric се разделя със звеното си за потребителско кредитиране

Щатската компания ще се концентрира върху основния си индустриален бизнес

13:24 | 30.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
General Electric се разделя със звеното си за потребителско кредитиране

General Electric Co (GE) планира да преустанови осъществяваното чрез звеното си GE Capital потребителско кредитиране в САЩ, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на запознати с въпроса хора. Целта на конгломерата е съсредоточаването върху основния индустриален бизнес.

Подготвителните дейности за реализирането на първичното публично предлагане на дружеството, което осигурява кредитиране на около 55 млн. американци, вече са в ход, пише вестникът.

По-рано от GE обявиха, че звеното за потребителско кредитиране в САЩ им е донесло печалби в размер на 2,2 млрд. долара през миналата година. Дружеството е осигурило общо кредитиране в размер на 274 млрд. долара.

Очаква се IPO-то да започне официално в началото на следващата година, но размерът му все още не е определен, посочват запознатите с въпроса.

Със задачата да задействат процедурите по първичното публично предлагане са ангажирани банкерите от JPMorgan Chase & Co и Goldman Sachs Group Inc. GE планира публичното предлагане и на по-малки съпътстващи дейноста на дружеството активи.

От GE не бяха открити за коментар по въпроса от Reuters след края на работния ден в САЩ в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още