IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният прокурор на Ню Йорк разследва бизнеспроекти на Тръмп

Прокуратурата разглежда връзките между Deutsche Bank, Investors Bank и няколко проекта на Организацията Тръмп

12:32 | 12.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният прокурор на Ню Йорк разследва връзките между Deutsche Bank, Investors Bank и няколко проекта на Организацията Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на вестник New York Times.

Офисът на главния прокурор на Ню Йорк е изпратил снощи призовки на банките, като по този начин се създава нова линия на разследване на отношенията между Deutsche Bank и Тръмп, отбелязва вестникът.

Контролираната от демократите Комисия по разузнаването и Комисия по финансовите услуги към Конгреса разследват финансите на президента Доналд Тръмп и компаниите му, включително връзките му с Deutsche Bank, една от най-големите финансови институции в света.

Deutsche Bank е заела на Организацията Тръмп стотици милиони долари за начинания в областта на недвижимите имоти и е един от малкото кредитори, които са дали огромни суми в заем на Тръмп след поредицата от банкрути в бизнеса му с хотели и казина през 90-те години.

Според New York Times новото разследване спрямо Deutsche Bank е провокирано от дадените пред Конгреса показания на бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Коен заяви пред Конгреса, че Тръмп е изготвял документи, в които е завишавал цените на притежаваните от него активи. Бившият адвокат представи копия от документите, които по неговите твърдения били предоставени на Deutsche Bank.

Investors Bank от своя страна получи призовка заради документи във връзка със спонсорирания от нея проект Тръмп Парк Авеню, отбелязва американското издание.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още