IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Най-лошото за Wall Street свърши

Анализаторите смятат, че безпрецедентната подкрепа на властите е съживила апетита към риск на инвеститорите

22:42 | 13.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Щатските борсови индекси вероятно няма да продължат да отбелязват рекордно ниски нива  благодарение на подхода на властите - „ще направим каквото е необходимо“, заявиха от Goldman Sachs Group Inc, цитирани от Bloomberg.

„Комбинация от безпрецедентната подкрепа чрез фискална и парична политика и изравняването на кривата на заболеваемостта от коронавирус драматично намали рисковете както за пазарите, така и за американската икономика“, написаха в бележка, публикувана в понеделник, Дейвид Костин и други стратези на  Goldman. Ако в САЩ няма втора 

вълна на заразата след като блокадата над икономиката бъде вдигната, финансовите пазари вероятно няма да отбележат нови ниски нива на активите, поясняват специалистите.

„Фед и Конгресът изключиха перспективата за пълен икономически крах“, пишат стратезите. „Тези политически действия означават, че предишната ни прогноза за ниво на индекса S&P 500  от 2000 пункта вече не е възможна“, добавят те. с с

Мерките като намаляването на лихвените проценти, механизма за финансиране на бизнеса от страна на Фед и фискалните стимули в размер от 2 трилиона долара, са сред „многобройните и все по-мощни“ действия, които повишават апетита към риск на инвеститорите в акции.

Междувременно стратезите очакват инвеститорите да се съсредоточат  не върху корпоративните резултати за това тримесечие, а по-скоро върху перспективите за 2021 г., пише в бележката.

„Въпреки вероятния постоянен поток от слаби доклади за печалбите, сезонът на отчетите през първото тримесечие няма да представлява основен негативен катализатор за ефективността на пазара на акции“, написаха те. „Нашата прогноза за нивото на S&P 500 в края на годината остава 3000 пункта“, добавят от Goldman.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 33 rate down comment 0
be_google
преди 4 години
дъното на Стария при тази криза разразила се в ФАЩ.....не търгувам американски шитове, но съм сигурен в едно0 НИКОЯ ГЛОБАЛНА , НАГЛА И МОНОПОЛИСТИЧНА ФИРЧА, КРИЕЩА ДЕДЕТКИ МИЛАРДИ В ОФШОРНИ, било законно казват те, НЕ МОЕ ДА Е ТРИЛИОН ПАРИ!!!при лаката криза 2008ма когат оОКРАДОХА ЕС т нар ДАУ падна на 6000 сега са къде по-зле на крепят с фалшиви новини и манупалции?!? КОЛКО РЕАЛНО е мириканскто дъно...няма такова то е товма което финансовата олигархия реши. не е препоръка дза покупко-продажби с такива шитове. Един ден ще отговаряте пред закона за даване на нашите пари в американски бондове, фондове и тн. Ако не отговаряте пред корумпираното зечмно правосдие то идва и Божия съд. Там нито НПО , нито адвокати ще имате. Никой нормален човек не бива да финансира световния терорист 1 и олигархията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 36 rate down comment 0
michaelis23
преди 4 години
ми за тва му плащат ве както и на тия наще преписвачи .... аз не виждам проблем, прайм всичко наопаки и става .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 0
kane
преди 4 години
Абе що за подигравка с хората. Тоя Костин каза точно обратното миналата седмица!?Вие за балъци ли ни вземате!Долни ***. Лъжи и пропаганда, лъжи и пропаганда до безкрай. Този е най подлото същество на света.... Ще спечели на есента само ако сатаната или дявола са другия кандидат.. отврат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още