IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs не оправда очакванията и за печалбата, и за приходите

Печалбата на акция възлиза на 5,15 долара при средна прогноза за 5,31 долара на инвеститори, анкетирани от Thomson Reuters

15:44 | 18.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестиционната банка Goldman Sachs отчита финансови резултати за първото тримесечие, които не оправдават очакванията на анализаторите, съобщи CNBC.

Печалбата на акция възлиза на 5,15 долара на фона на 5,31 долара за акция, каквато беше средната прогноза на инвеститори, анкетирани от Thomson Reuters.

Приходите на банката са 8,026 млрд. долара, докато анализатори очакваха 8,446 млрд. долара.

Нетните приходи от търговия с дългови книжа, валути и суровини остава без значима промяна спрямо същия период на миналата година на ниво 1,69 млрд. долара. Приходите от търговия с акции се понижават с 6% на годишна база.

Според Bespoke Investment Group в историята на Goldman като публична компания в 90% от случаите банката е надминавала предварителните очаквания в отчетите си.

През последните няколко тримесечия скок в приходите от търговия подпомогна финансовите резултати на кредитора. Именно финансовите компании в САЩ поведоха борсовия подем от президентските избори насам.

Тази година обаче банките се затрудняват да покажат също толкова добро представяне на фондовия пазар. При затварянето на сесията в понеделник финансовият сектор затвори без изменение от началото на годината.

От изборите на 8 ноември 2016 г. до днес акциите на Goldman Sachs поскъпват с 30%, но от началото на годината поевтиняват с над 5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още