IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs обяви план за увеличаване на приходите с 5 млрд. долара годишно

Мярката идва в момент, когато банката се стреми да успокои инвеститорите след две поредни слаби тримесечия

23:04 | 12.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs обяви план за растеж, който може да увеличи приходите с до 5 млрд. долара годишно. Мярката идва в момент, когато банката се стреми да успокои инвеститорите след две поредни слаби тримесечия, съобщи Ройтерс.

Инициативата за растеж, която не е зависима от цялостното подобрение на пазарната среда, може да се реализира през следващите три години и обещава да допринесе с до 2,5 млрд. долара печалба преди приходите от данъци, заяви президентът на Goldman Харви Шварц по време на финансовата конференция в Ню Йорк.

Плановете представляват забележителна промяна в политиката на Goldman, която в миналото е давала на своите акционери много малко информация за това как прави парите си.

Но разочарованието на инвеститорите, особено по отношение на ефективността на търговията с книжа с фиксиран доход, ще бъде тест за новата стратегия на Goldman.

"Това са неща, които като цяло могат да ви дадат представа какво се случва под капака на Goldman Sachs", заяви Шварц. Шварц отдели значително време, описвайки приоритетите за растеж в рамките на фиксираната доходност, приходите от която през второто тримесечие отчитат 40% спад.

Goldman обяви още, че се опитва да намали зависимостта си от хедж фондовете и да насърчи банкерите и търговците да работят заедно, за да увеличат печалбата си от търговия.

Някои анализатори изразиха колебание, че Goldman ще може да изпълни тези планове.

„Стратегията за растеж на Goldman е съсредоточена върху проникването на нови пазари или клиентски сегменти извън традиционните силни страни на компанията, затова сме малко скептични относно способността на мениджмънта да постигне тези приходи", коментира анализаторът на KBW Брайън Клайннанз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още