IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs отчете четирикратно увеличение на тримесечната печалба

Нетната печалба достигна 2,35 млрд. долара в сравнение със 765 млн. долара година по-рано

19:18 | 18.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската банка Goldman Sachs Group Inc отчете почти четирикратно увеличение на тримесечната си печалба, като се възползва от подема в борсовата търговия след изненадващата победа на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ, съобщава Ройтерс.

Нетната печалба достигна 2,35 млрд. долара през четвъртото тримесечие в сравнение със 765 млн. долара за същия период през миналата година, посочва Bloomberg.

Петата по големина банка в САЩ по размер на активите, която разчита повече на приходите от търговия с акции и облигации в сравнение с други компании от Wall Street, отчете скок от 25% на търговията през последното тримесечие на миналата година в сравнение с година по-рано. 

Нетните приходи за четвъртото тримесечие нарастват с 12% до 8,17 млрд. долара при прогнозирани 7,76 млрд. долара. Приходите на банката от търговия с активи с фиксиран доход, валута и суровини скочиха със 78% до над 2 млрд. долара.

Оперативните разходи са се понижили с 23% до 4,77 млрд. долара, но все още са по-високи в сравнение с очакванията на осем анализатори, анкетирани от Bloomberg, за 4,48 млрд. долара. Въпреки това за цялата година разходите са в размер на 20,3 млрд. долара, което е най-ниското ниво от 2008 г. насам. 

Печалбата на акция нарасна до 5,08 долара от 1,27 долара при средна прогноза на Ройтерс за 4,82 долара.

Най-близкият конкурент на Goldman - Morgan Stanley, съобщи във вторник, че приходите от търговия с активи с фиксиран доход са се удвоили през последното тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още