Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Големият бизнес в САЩ настоява за ускорена енергийна трансформация

Знакови компании предлагат реформи на пазара на едро на електроенергия в страната

Големият бизнес в САЩ настоява за ускорена енергийна трансформация

Снимка: Архив Ройтерс

Големите енергийни потребители на зелена енергия в САЩ поискаха ускоряване на заявената от новия президент Джо Байдън трансформация на сектора.

Още по темата

От Алианса на потребителите на енергия от възобновяеми източници (REBA) настояват за специфични национални политики, които да помогнат за създаването на нисковъглероден енергиен сектор и да увеличат достъпа до чиста енергия за потребителите.

В Алианса членуват компании с над 13 млн. служители и приходи, които надхвърлят 5,8 трилиона долара. Сред тях са знакови брандове от различни сектори на икономиката, сред които Facebook, Amazon, Google, Microsoft, McDonald`s, General Motors, Pepsi, H&M, Nestle, The Walt Disney Comp., Unilever и Walmart.

В своето прессъобщение те настояват за някои промени, които да подпомогнат навлизането на възобновяемата енергия в американската икономика. Сред тях например са реформа на пазара на едро на електроенергия, декарбонизация на енергийните мрежи, както и подкрепа за иновациите за чисти енергийни системи.

Компаниите очакват федерално финансиране на проучвания за разработване на нови технологии в областта на зелената енергия. Тези промени ще доведат до съживяване на икономиката, ръст на високоплатените работни места и изграждане на енергийна система на бъдещето, посочват още от REBA.

Все повече водещи компании се обръщат към зелената енергия и повече от 250 известни по целия свят брандове разчитат изцяло на възобновяемите енергийни източници, посочват от REBA.

Тенденцията е видима навсякъде. Walmart например си поставя за цел да използва 100% зелена енергия до 2035 година. От компанията посочват, че възобновяемите източници са начина за постигането на климатичните цели.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските индекси останаха на червена територия за втори пореден ден