IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият бизнес в САЩ настоява за ускорена енергийна трансформация

Знакови компании предлагат реформи на пазара на едро на електроенергия в страната

10:10 | 26.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Големите енергийни потребители на зелена енергия в САЩ поискаха ускоряване на заявената от новия президент Джо Байдън трансформация на сектора.

От Алианса на потребителите на енергия от възобновяеми източници (REBA) настояват за специфични национални политики, които да помогнат за създаването на нисковъглероден енергиен сектор и да увеличат достъпа до чиста енергия за потребителите.

В Алианса членуват компании с над 13 млн. служители и приходи, които надхвърлят 5,8 трилиона долара. Сред тях са знакови брандове от различни сектори на икономиката, сред които Facebook, Amazon, Google, Microsoft, McDonald`s, General Motors, Pepsi, H&M, Nestle, The Walt Disney Comp., Unilever и Walmart.

В своето прессъобщение те настояват за някои промени, които да подпомогнат навлизането на възобновяемата енергия в американската икономика. Сред тях например са реформа на пазара на едро на електроенергия, декарбонизация на енергийните мрежи, както и подкрепа за иновациите за чисти енергийни системи.

Компаниите очакват федерално финансиране на проучвания за разработване на нови технологии в областта на зелената енергия. Тези промени ще доведат до съживяване на икономиката, ръст на високоплатените работни места и изграждане на енергийна система на бъдещето, посочват още от REBA.

Все повече водещи компании се обръщат към зелената енергия и повече от 250 известни по целия свят брандове разчитат изцяло на възобновяемите енергийни източници, посочват от REBA.

Тенденцията е видима навсякъде. Walmart например си поставя за цел да използва 100% зелена енергия до 2035 година. От компанията посочват, че възобновяемите източници са начина за постигането на климатичните цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още