IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите енергийни компании в САЩ вероятно ще разочароват с печалбата си

Очакванията на експерти от Barclays са да видим по-ниска от прогнозите печалба

14:18 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвеститорите може да се окажат разочаровани от данните за печалбата на големите енергийни компании за първото тримесечие на 2017 г., предава Market Watch, позовавайки се на мнението на анализатори от Barclays.

Петролната компания Chevron ще обяви официалните си данни на 28 април, но прогнозите на анализатори са, че тя ще отчете печалба от 78 цента за акция при очаквания на Wall Street за 92 цента за акция. Прогнозата на борсите обаче може би не отразява напълно по-ниските цени на петрола през март. Възможно е и тя да е надценила печалбата от рафинирането и дистрибуцията на петролните продукти.

Прогнозите на анализаторите от Barclays за Exxon Mobil са за печалба от 79 цента за акция, в сравнение с очакваните от борсата 89 цента за акция. Анализаторите смятат, че пазарите не са взели предвид напълно приходите на компанията от 800-900 млн. долара от продажбата на активи през четвъртото тримесечие на 2017 г.

Експертите посочват, че канадската Suncor Energy е най-добрият избор сред енергийните компании, като очакват тя да отбележи по-висока печалба за трети пореден път за тримесечието. ConocoPhillips е другият фаворит, след като продаде активите си от бизнеса си за битуминозни пясъци.

Очакванията за по-малко резерви на суров петрол от обикновеното до края на 2017 г. подтикна Barclays да прогнозира по-добра печалба на годишна база за компаниите, рафиниращи петрол, за второто тримесечие на годината. Експертите прогнозират запасите от суров петрол да започнат да се свиват през следващите две-три седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още