Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Графика на деня: Как САЩ разбиват с пълна сила прогнозите си за чиста енергия

През 2007 г. енергийното министерство на САЩ публикува 30-годишни прогнози за използването и генерирането на енергия в страната

Графика на деня: Как САЩ разбиват с пълна сила прогнозите си за чиста енергия

Снимка: Архив Ройтерс

В доклад от февруари 2007 г. енергийното министерство на САЩ публикува 30-годишни прогнози за използването и генерирането на енергия в страната, припомня Statista. Както показва днешната графика обаче, базирана на данни на неправителствената международна екологична група Natural Resources Defense Council, прогнозите за първите 10 години вече са надминати.

Реалните въглеродни емисии през 2016 г. са преизпълнили прогнозите от 2007 г. с 24%. Всъщност общото енергийно потребление е със 17% по-ниско от очакванията.

От гледна точка на енергийния микс електроенергията, генерирана от въглища, е с 45% под прогнозите, докато в същото време по-чистите алтернативи – природен газ и вятърна/соларна енергия – са се изстреляли нагоре съответно със 79% и 383%.

Инфраструктурата за възобновяема енергия също се разширява с много по-бърз темп от смятаното преди десет години. Прогнозите от 2007 г. за инсталирани соларни източници са със забележителните 4 812% по-ниски от реалността през 2016 г. САЩ освен това са инсталирали вятърен капацитет от 82 гигавата, което е с 361% над прогнозите.

Infographic: The U.S. Is Smashing Its Clean Energy Forecasts | Statista

Още графики вижте тук

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Радина Колева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Индексите на Wall Street се понижиха заради сагата около Huawei