IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Тръмп и Клинтън в хип-хоп музиката

Оказва се, че имената на двамата кандидати за президент се появяват доста често в текстовете на хип-хоп песни

16:13 | 16.10.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Битката за Белия дом не е просто избор на един кандидат пред друг, а все повече изглежда и като явен сблъсък на култури.

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп току-що приключиха с втория си президентски дебат, в който полетяха какви ли не обвинения, и се насочват към третия си. И макар че тонът вероятно не е фрийстайл, хип-хоп състояние на ума може би няма да навреди на нито един от двамата, коментира Statista.

Всъщност и двамата кандидати вече са навлезли на хип-хоп сцената преди доста време. Имената им често се споменават в текстовете на хип-хоп песни вече над 20 години, сочат данни, събрани от FiveThirtyEight.

Хилари се появява на радарите на рапърите, когато за пръв път стъпва в Белия дом като съпруга на президента Бил Клинтън през 90-те години. Името на Тръмп пък се появява в текстовете още през 1989 г. с предприемаческите си инициативи.

Както показва графиката, Тръмп задминава Клинтън, и то с много, от гледна точка на това колко пъти е било споменавано името му в хип-хоп текстове. Макар че повечето афро-американци не одобряват политиката му днес, в хип-хопа името му често се появява, когато рапърите се хвалят с финансовата си мощ и статут. Престижът на Тръмп на улицата обаче сериозно западна откакто се кандидатира за президент. И все пак, може би все още има един-двама рапъри, които тайно се възползват от безкомпромисния му нападателен стил.

Infographic: Mentions of Trump and Clinton in Hip Hop Lyrics  | Statista

Още графики разгледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"Престижът на Тръмп на улицата обаче сериозно западна откакто се кандидатира за президент."Тука е заровено кучето !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Тошкова, от раз познах, че ти си му майсторът и на това матрялче - даже не го прочетох! Заглавието ми каза достатъчно! Това е висш пилотаж в джурканалистиката, ши знайш... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още