IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хиляди протестираха в Сан Франциско срещу климатичните промени

Много от лозунгите бяха политически и насочени конкретно срещу Тръмп

10:05 | 09.09.18 г. 8
<p>
	Пресъхналото езеро Поопо в Боливия, 3 септември 2018 г. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пресъхналото езеро Поопо в Боливия, 3 септември 2018 г. Снимка: Ройтерс

Хиляди участваха снощи в протест в Сан Франциско срещу климатичните промени, предаде Франс прес.

В акцията участваха протестиращи от целия щат Калифорния и други части на САЩ. Протестите изпращаха две послания: за ускоряване на прехода към възобновяема енергия вместо изкопаеми горива и за защита най-уязвимите от климатичните промени. 

Много от лозунгите бяха политически и насочени конкретно срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, който изтегли страната от Парижкото споразумение за климата и опитва да премахне нормите за защита на околната среда от времето на предишния президент Барак Обама, съобщи БТА.

Движението, наречено "Да се надигнем за климата" (Rise for climate), организира общо към хиляда акции в стотина страни, в момент, когато светът се подготвя за 24-ата световна конференция за климата (COP24). Десетки хиляди участваха в протестите, организирани по цял свят от Банкок до Сан Франциско. Според сайта на неправителствената организация за борба с климатичните промени 350.org само във Франция в протестите са участвали 115 000 души, от които 50 000 в Париж.

Американският щат Калифорния си поставя амбициозни цели за намаляване на емисиите на парникови газове през следващите 30 години. На 12 септември в Сан Франциско ще започне Световната среща на върха на градовете и предприятията за климата, организирана от губернатора на Калифорния в отговор на антиекологичната политика на Доналд Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 1
red6
преди 5 години
*** - да се чете "при-***-ти"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Имбе,Вулканичните изригвания по-скоро имат охлаждащ ефект...Инак, за значимия човешкия фактор в климатичните изменения има безпрецедентно единомислие сред учените. Но да, казах учени, не *** като Доналд Дък и привържениците му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
Sokratus
преди 5 години
Защото си измисляш, че не ги отразяват! Товаришч
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Интересно защо когато има протест срещу политиките за борба с климатичните промени всички медии мълчат като риби. От друга страна обаче ако 100 лумпенчета протестират срещу фалшивото глобално затопляне всички медии по целия свят се надпреварват да ги отразяват и да им вземат интервюта и да ги обяват за борци за граждански свободи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Sokratus
преди 5 години
Май не си чувал за Пангея или за Гондвана и в коя част на земята са се намирали тогава Сибир и Канада!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Sokratus
преди 5 години
Определено си цар на разсъждения по картинка, ама защо тази картинка не отговаря на действителността само ти си знаеш!?! Я покажи статистиката за изригванията и изхвърянията по количества от вулканите по години! И да те светна, идеята на "затоплистите", както ги наричате е, че не човека е единственият който затопля земята, а че ние дейно участваме в това.И един много *** въпрос: Ако оприличим затоплянето на земята на пожар, умно ли е да хвърляме говориво в него?;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още