IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Home Depot надмина пазарните очаквания

Приходите за третото тримесечие се повишават с 5%, печалбата скача с 14%

15:20 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Home Depot надмина пазарните очаквания

Американската верига магазини за стоки за дома Home Depot отчете по-високи приходи и печалба от очакванията на пазара за третото тримесечие благодарение на добрите си сделки на пазарите във всички региони.

Въпреки разходите, свързани с хакерската атака отпреди няколко седмици, печалбата за третото тримесечие е нараснала с по-висок темп от приходите от продажбите, предава Ройтерс.

През трите месеца до 2 ноември дружеството реализира ръст на печалба в размер на 14% до 1,54 млрд. долара (1,35 млрд. долара през миналата година). Печалбата на акция възлиза на 1,15 долара след 0,95 долара през предходната година. Една от причините за високата печалба е продажбата на дъщерна компания, признават от Home Depot. Приходите се покачват с 5,4% до 20,520 милиарда долара.

Анализаторите очакваха веригата от типа „Направи си сам“ да отчете печалба на акция от 1,13 долара. Същевременно консенсусната пригноза за приходите бе в размер на 20,470 милиарда долара.

Home Depot потвърди повишените си през лятото очаквания за годишните резултати. Печалбата на акция се предвижда да се увеличи с повече от една пета на годишна база до 4,54 долара. Очаква се приходите от продажби да нараснат с близо 4,8% спрямо предходната година.

Въпреки това компанията предупреди за нови загуби след кражбата на данни, които все още не са оценени.

Припомняме, че в началото на септември компанията обяви, че е жертва на хакерска атака. В началото на октомври тя добави, че хакерите са откраднали данни от платежните карти на милиони нейни потребители, както и 53 млн. имейл адреса. Пробивът се случи скоро след атаката от декември 2013 г. срещу Target, друга компания за търговия на дребно. Target обяви, че е открадната лична информация на около 70 млн. нейни клиенти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още