IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Импийчмънтът на Тръмп не трогна Wall Street*

Според анализаторите шансовете за осъдителна присъда в Сената са ниски

17:53 | 19.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Акциите, търгувани на Нюйоркската фондова борса, започват сесията в четвъртък на зелена територия, докато инвеститорите са в очакване на новини относно хода на процедурата по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 63 пункта или 0,23%, до ниво от 28303,13 пункта. Широкият измерител S&P 500  отчита повишение от 4 пункт, или 0,14%, до ниво от 3195,46 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,17%, или 14 пункта, до ниво от 8842,90 пункта.

Броят на исковете за обезщетение при безработица, подадени през изминалата седмица, е намалял до 234 000 за сметка на това обаче икономистите очакваха дори по-голям спад до 225 000.

Междувременно индексът за бизнес условията, изчисляван от клона на Федералния резерв във Филаделфия, спадна до 0,3 пункта през декември спрямо 10,4 пункта, отчетени през предходния месец. Икономистите очакваха индексът да спадне едва до 8 пункта.

Ръководената от демократите Камара на представителите гласува в сряда за импийчмънт на Тръмп с мотиви злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса. Тръмп стана едва третият президент, който ще бъде разследван от контролирания от републиканците Сенат.

Въпреки това, според анализаторите на Wall Street, шансовете за осъдителна присъда в Сената са ниски. Поради това, търговията на борсите по време на гласуванрто по процедурата за импийчмънт на Тръмп се разви по подобен начин на тази, когато бившият президент Бил Клинтън изправен пред същото предизвикателство.

Индексът S&P 500 нарасна с близо 7%, след като председателят на Сената Нанси Пелоси започна официално запитване за импийчмънт през септември. По време на процеса на импийчмънт на Клинтън широкият индекс се повиши с над 26%.

Сред корпоративните новини изпъкнаха силните тримесечни резултати, които отчете Micron. Акциите ѝ поскъпнаха с 3,5%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 1,938% и 2,373%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 97,42 пункта.

Еврото се разменя с ръст от 0,04% на ниво от 1,1115 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 14 цента до 66,31 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат понивение от 1 цент до ниво от 60,92 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,09% до ниво от 1480,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Local_Person
преди 4 години
Няма за какво да се притесняват, Тръмп е президент поне още 5 години, ако някой роднина спречели през 2024 може и още 13 г да станат общо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 4 години
Реакция повече от показателна, която дава и възможен отговор-кой , в чий интерес и защо организира предизборния политически карнавал в страната с все още неоспоримо превъзходство в много сфери на на международиите дела засягащи огромната част от жителите планета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още