IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се разминават ден след рекорда на S&P 500*

В същото време продължават и словесните престрелки по отношение на новия пакет от стимули

17:35 | 19.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда със смесено представяне, ден след като S&P 500 достигна най-високото ниво в историята си и заличи всички понижения вследствие на разпродажбите, причинени от страховете относно коронавируса, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 115,26 пункта, или 0,40%, до ниво от 27 888,06 пункта.

Широкият измерител S&P 500 нараства с 3,30 пункта, или 0,09%, до 3392,70 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира слаб спад от 0,04%, или 3,25 пункта, до 11 207,91 пункта.

Акциите на Target поскъпват с 8,8%, след като търговецът на дребно отчете завидна печалба и проходи от продажби през последното тримесечие. Дигиталните продажби на компанията са нараснали със 197% на годишна база.

Акциите на Lowe също поскъпват с 1,6%, след като търговецът отчете 30- процентов ръст на приходите си през второто тримесечие.

Случаите с коронавирус в САЩ намаляват, но властите са предпазливи, тъй като учениците започват да се връщат в училища и колежи. Някои колежи бяха принудени да преминат към изцяло онлайн форма на обучение заради огнища на заразата.

Министърът на финансите Стивън Манучин критикува демократите, че не желаят да обсъждат по-малък пакет от помощи във вторник. Въпреки това онллайн изданието Politico съобщи, че председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси е заявила готовност за смекчаване на някои искания, за да постигне споразумение по законопроекта.

По време на сесията във вторник индексите S&P 500 и Nasdaq Composite достигнах нови рекордни нива.

„Постигането на нов рекорд може да бъде бързо забравено в продължение на новия бичи пазар, но ако този рекорд не бъде надминат през следващите седмици, това може да затвърди страховете, че ралито от вчера е просто голямо рали на мечи пазар“, заяви Джим Полсън, главен инвестиционен стратег на Leuthold Group.

Nvidia ще представи своя отчет след затварянето на търговията в сряда, а Фед ще публикува протокола от последното си заседание в 21 ч. българско време.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,654% и 1,371%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 92,33 пункта.

Еврото поскъпва с 0,03% спрямо щатската валута до 1,193 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,58 долара до 44,88 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат спад в стойността си от 0,47 долара до 42,42 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,91% до 1994,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:16 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още