Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индексите на Wall Street се разминават на фона на мрачни коментари от Фед*

Управителят на Фед Джером Пауъл заяви, че на икономиката може да са й нужни още стимули

Индексите на Wall Street се разминават на фона на мрачни коментари от Фед*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на червена теория, тъй като инвеститорският оптимизъм беше понижен от мрачния тон в изказване на управителя на Федералния резерв Джером Пауъл, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 147,38 пункта, или с 0,68%, до ниво от 23 600,92 пункта. Широкият измерител S&P 500 намалява с 10,05 пункта, или 0,35%, до 2859,54 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,41%, или 33,10 пункта, до 9035,82 пункта.

„Въпреки че икономическият отговор е навременен и подходящо голям, това може да не е последната глава на тази история, като се има предвид, че предстоящият път е едновременно много несигурен и подложен на значителни рискове", каза управителят на Фед Джером Пауъл, отбелязвайки, че трябва да се направи още за поддържане на икономическата стабилност. Пауъл добави обаче, че икономиката ще се радва на значително бързо възстановяване, след като коронавирусът бъде овладян.Още от изказването на гуверньора четете по-късно на Investor.bg

Още по темата

Коментарите на Пауъл бяха направени, след като през миналата седмица от Министерството на труда съобщиха, че през април са били загубени рекордните 20,5 милиона работни места.

В същото време все повече държави започват да рестартират своите икономики, като предизвикват безпокойство сред експертите за потенциална на втора вълна на коронавируса.

„Всичко зависи от следващите няколко месеца и от това как успешните бизнеси могат да възобновят дейността си“, пише в бележка Ник Райх, изпълнителен директор на The Earnings Scout. „Всички стимули в света няма да компенсират спирането на бизнес активността за дълго време“, каза той.

Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, каза във вторник, че ваксината ще бъде от съществено значение за спиране  разпространението на коронавируса. Фаучи добави, че САЩ могат да се изправят пред повече „страдания и смърт“, ако щатите започнат да вдигат мерките твърде бързо.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива съответно от 0,659% и 1,349%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,92 пункта.

Еврото се разменя с ръст в стойността от 0,08% при 1,086 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,04 долара до 29,94 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат понижение от 0,27 долара до 25,51 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,34% до 1712,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:16 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Sycamore Partners обмисля придобиването на J.C. Penney