Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индексите на Wall Street се разминават в началото на сесията*

Управителят на клона на Федералния резерв в Атланта Рафаел Бостик коментира, че икономическото възстановяване на САЩ ще бъде „бурно“

Индексите на Wall Street се разминават в началото на сесията*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник със смесено представяне след ралито на Wall Street в понеделник, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 127,28 пункта, или с 0,49%, до ниво от 26 156,79 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 0,06%, до 3177,71 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,39%, или 41,60 пункта, до 10 478,36 пункта.

Акциите на Norwegian Cruise Line и Carnival Corp поевтиняват с около 2%. Книжата на American Airlines и United Airlines се търгуват с над 2% по-ниско.

Управителят на клона на Федералния резерв в Атланта Рафаел Бостик заяви пред Financial Times, че икономическото възстановяване на САЩ ще бъде „бурно“, тъй като случаите на коронавирус продължават да нарастват.

От друга страна, правителството на САЩ възложи на производителя на лекарства Novavax договор за 1,6 милиарда долара за разработване на коронавирусна ваксина. Акциите на Novavax поскъпват с 34%.

Още по темата

Пазарът продължава да показва признаци на притеснение от непрекъснатото увеличение на случаите на коронавирус в САЩ. Броят на хората, хоспитализирани заради Covid-19, нарасна с 5 и повече процента в 23 щата в неделя. Тексас отчете рекорд от над 8000 хоспитализации на дневна база.

„Въпреки че очакваме продължаваща волатилност, ние смятаме, че има основания за оптимизъм, че икономиките и пазарите могат удържат на скорошното ускорение в броя на заразените“, каза Марк Хайфеле, главен инвестиционен директор в UBS. „Има признаци, че здравните системи се справят по-добре с COVID-19, намалявайки необходимостта от ограничаване на свободното движение. Икономическите данни продължават да показват устойчивост“, коментира той.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,678% и 1,433%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 96,88 пункта.

Еврото поевтинява с 0,22% спрямо щатската валута до 1,128 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,11 долара до 43,21 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI също отчитат ръст в стойността от 0,04 долара до 40,67 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,81% до 1808,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Светът харесва Байдън, но губи вяра в САЩ