IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street спадат една година след началото на бичия пазар*

От минимума на 23 март миналата година S&P 500 е нараснал с 80%, Nasdaq се е повишил с повече от 90%, докато ръстът при Dow е с около 75%

18:27 | 23.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

По-голяма част от американските компании поевтиняват във вторник, една година след началото на бичия пазар, последвал силните спадове в началото на пандемията,съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 поевтиня с 0,3% в началото на сесията, като към 17:50 часа българско време записва лек ръст от 0,02%. Индексът на сините чипове Dow Jones изтри 130 пункта при откриването на сесията, като впоследствие стопи спада до малко над 59 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се понижава с 0,23%.

Акциите на American Airlines и United Airlines поевтиняват с над 4% всяка. Търговецът на дребно Gap също записва спад с над 2%.

ViacomCBS, един от най-добре представящите се участници в S&P 500 от началото на пандемията, загуби 3%, след като заяви, че ще предложи повече акции за продажба. Книжата поскъпват с повече от 700% от миналия март.

Във вторник се отбелязва една година от началото на бичия пазар, след като акциите се отласнаха силно от последното си дъно. От минимума на 23 март миналата година S&P 500 е нараснал с 80%, отбелязвайки най-доброто начало на бичи пазар, записвано някога. Nasdaq Composite се е повишил с повече от 90%, докато ръстът при Dow е с около 75%.

„Този ​​бичи пазар започна невероятно, но е важно да се помни, че той все още е нов“, отбелязва Райън Детрик, главен пазарен стратег в LPL Financial. Историята показва, че новите бичи пазари като този обикновено носят силно рали през втората година, въпреки че пътят ще бъде по-бурен и трябва да се очакват по-приглушени печалби.

По отношение на пандемията американска здравна агенция изрази загриженост, че AstraZeneca може да е включила остаряла информация в резултатите от опитите на своята ваксина за Covid-19.

САЩ поставят около 2,5 милиона ваксини срещу Covid всеки ден. Броят на новите случаи обаче се увеличава в 21 щата, тъй като се разпространяват силно заразни щамове, а властите намаляват ограниченията за бизнеса.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл и министърът на финансите Джанет Йелън ще направят първото си съвместно участие пред Комисията за финансови услуги на Камарата на представителите в САЩ. Дискусията ще се съсредоточи върху отговора на Министерството на финансите и Фед срещу пандемията.

На петролния пазар цените отново рязко поеха надолу, като сортът Брент поевтинява с 4% до 62 долара за барел, а фючърсите върху американския лек суров петрол понижават цената си с 4,30% до 58,91 долара към 18:07 часа българско време.

*Информацията е актуална към 18:07 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още