Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индексите на Wall Street започват сесията без големи изменения*

Въпреки това водещите показатели се намират на положителна територия

Индексите на Wall Street започват сесията без големи изменения*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските пазари започват борсовата сесия в четвъртък без значително изменение, макар и на положителна територия. Инвеститорите бяха зарадвани от по-добрите от очакваното данни за безработицата в страната, но продължават да следят с очакване решението на Вашингтон за нов пакет икономически стимули, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 0,2% до 27 263,17 пункта. От своя страна широкият измерител S&P 500 записва минимално повишение от 0,06% до 3329,9 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite затвърждава вчерашния си нов рекорд с повишение от 0,1% до 11 009,23 пункта.

Най-лошо представяне в S&P 500  в началото на сесията отбелязват секторите на суровините, домашните потреби и енергията.

Министерството на труда на САЩ съобщи, че първоначалните молби за обезщетение при безработица за седмицата, приключваща на 1 август, са общо 1,186 млн. – много под изчисленията на Dow Jones за 1,423 млн. и най-ниското ниво от началото на пандемията.

„Цялостният тон на данните за молбите за безработица е най-добрият от близо 3 седмици“, казва Томас Симънс, икономист на Jefferies. „Спадът е най-големият от седмицата до 6 юни“, посочва той.

Днешната сесия започна след силни ръстове през предходната, в рамките на която Nasdaq Composite записа пореден рекорден връх, а S&P 500 финишира само на 2% от абсолютния си връх, достигнат на 19 февруари.

Инвеститорите остават фокусирани върху постигането на споразумение за нов пакет от финансова помощ. Белият дом обяви, че е готов да направи някои компромиси по исканията си, но въпреки това лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл заяви, че все още остават някои противоречия за това какъв точно трябва да е размерът на помощите.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 0,515% и 1,181%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, на свой ред расте леко до 92,93 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола също се покачва. Международният бенчмарк Брент поскъпва с 0,9% до 45,58 долара за барел. Американският сорт WTI пък прибавя към стойността си 0,8% до 42,51 долара за барел.

Златото също продължава да поскъпва, след като вчера премина прага от 2000 долара за тройунция. Днес благородният метал прибавя 1,3% към стойността си до 2077,3 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:10 ч.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Надеждите за нови стимули удължиха ралито на Wall Street