Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индексите на Wall Street започват сесията с плахи ръстове*

За разлика от предходната сесия технологичните акции също отчитат ръстове, като начело на възстановяването е Microsoft

Индексите на Wall Street започват сесията с плахи ръстове*

Снимка: Getty

Водещите индекси на Wall Street започват борсовата сесия в сряда неуверено, макар и на зелено. Плахите ръстове са факт, след като във вторник показателите отчетоха силни понижения на фона на притесненията за икономическия растеж, съобщава CNBC.

Технологичният измерител Nasdaq Composite напредва с 0,1% ден след като записа най-голямото си дневно понижение от септември 2020 г. От своя страна индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average остава почти без промяна, а широкият S&P 500 прибавя 0,2%.

За разлика от предходната сесия технологичните акции също отчитат ръстове. Начело на възстановяването е Microsoft, след като съобщи за силни резултати за първото тримесечие. Акциите поскъпват с 3,5% и благодарение на оптимистичната прогноза за бъдещите приходи.

Днес и утре предстоят отчети на някои от водещите технологични компании – Meta трябва да представи данни след края на сесията в сряда, а Apple и Amazon в четвъртък. В началото на търговията и трите са на червено със съответно спад в цената от 3,4%, 0,7% и 2,5%.

Акциите на Tesla, които бяха сред най-зле представилите се в предходната сесия, сега поскъпват с 1,5%. С толкова е ръстът и при стойността на Salesforce.

Книжата на китайските компании, листнати на Wall Street, също се възстановяват. Тези на Pinduoduo и JD.com поскъпват с над 7%, а на Baidu - с 4%.

Обратно, компанията майка на Google Alphabet се разделя с 4,3% от стойността на книжата си, тъй като резултатите ѝ за тримесечието се оказаха под очакванията на анализаторите.

Книжата на Boeing пък изтриват 10,6% от цената си отново след по-лош от очакваното отчет.

Nasdaq Composite се опитва да избяга от мечата територия, като в момента се намира на приблизително 22% под последния си връх, а S&P 500 е на над 12%. За целия април широкият измерител е надолу със 7%, Nasdaq - с 11%, а Dow - с над 3%.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 2,763% и 2,865%.

Доларовият индекс на свой ред расте с 0,7% до 103,03 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се понижава. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняват с 1% до 103,97 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI с 1,2% до 100,53 долара за барел.

Златото също поевтинява с 0,8% до 1888,4 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Байдън може скоро да обяви вдигане на част от митата върху китайския внос