IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват сесията със слаби изменения*

Цената на американския лек суров петрол отново е под 100 долара за барел

17:38 | 06.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват новата търговска сесия без значителни изменения, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписва 19 пункта, или по-малко от 0,1%. От своя страна широкият измерител S&P 500 изтрива също под 0,1%, а технологичният Nasdaq Composite напредва с 0,1%.

Инвеститорите изглежда отново влизат в отбранителна позиция по отношение на акциите в сряда, като компанията за комунални услуги Constellation записва близо 0,7% ръст в цената на книжата, а фармацевтичният гигант Merck - 1,8%, и са едни от основните печеливши в рамките на S&P 500. Акциите на Walmart поскъпват с 1,7%.

Във вторник индексите направиха обрат по време на сесията: S&P 500 записа ръст от 0,2% след 2% загуба по-рано. Технологичният Nasdaq Composite пък прибави 1,8%. Dow завърши със спад от 129 пункта, но по-рано през деня понижението достигна 700 пункта.

Инвеститорите остават притеснени за риска икономиката да изпадне в рецесия, след като доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа падна под тази по 2-годишните. В сряда първата е 2,892%, а втората – 2,842%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница конкурентни валути, се повишава с 0,5% до 107,1 пункта.

Цената на американския лек суров петрол падна под 100 долара за барел във вторник и след като днес по време на азиатската търговия се възстанови, отново е под този праг. Фючърсите се разменят при цена от 98,23 долара за барел, което е спад от 1,3%. Тези върху международния бенчмарк Брент пък поевтиняват с 0,9% до 101,89 долара за барел.

Златото също поевтинява с 0,3% до 1758,8 долара за тройунция.

Според някои анализатори на Wall Street ефектите от проблемите за икономиката ще са по-скоро смекчени. От Credit Suisse посочиха във вторник, че се очаква щатската икономика да избегне рецесията, като същевременно понижиха прогнозите си за нивото на S&P 500 за края на годината от 4900 пункта до 4300 пункта.

В сряда не се очакват отчети на водещи компании, но предстои публикуването на икономически данни, включително протоколите от юнската среща на ръководството на Федералния резерв.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още