IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите отвъд Океана стартират търговията във вторник с леки понижения*

Започнатото строителство на нови жилища в САЩ е близо до 8-годишен връх

17:15 | 18.08.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Oсновните индекси на Wall Street започват търговията във вторник с леки понижения. Инвеститорите отделиха внимание на поредния срив на китайския фондов пазар, на новите данни за жилищния пазар в САЩ и на няколко корпоративни отчета, предава CNBC.

На старта на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,25% до 17 500,93 пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с 0,18% до 2 098,97 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite за момента изтрива 0,33% от стойността си до 5 074,75 пункта.

Данните от деня показват, че през юли е започнато строителството на общо 1,206 млн. нови жилища в САЩ. Цифрата е над очакваното от икономистите и е близо до 8-годишен връх. Данните за юни бяха ревизирани нагоре до 1,20 млн. жилища от предходните 1,17 млн.

Във вторник водещият китайски борсов индекс Shanghai Composite спадна с 6,12% и затвори на най-ниското си ниво от 7 август насам заради обновените опасения, че Пекин може да обезцени още юана.

На корпоративния фронт инвеститорите анализираха междинните финансови резултати на два от компонентите на Dow Jones - Wal-Mart и Home Depot.

Финансовият отчет на Wal-Mart не се хареса на експертите, тъй като търговецът намали очакванията си за финансовата 2015 г. Книжата на дружеството поевтиняват с 2,34% до 70,23 долара за брой и така той повежда губещите в състава на Dow Jones.

Пазарната капитализация на Home Depot расте с 2% при 122,08 долара за акция, след като компанията отчете по-добър от очакваното ръст на продажбите. Home Depot повежда печелившите сред компонентите на индекса на сините чипове.

Urban Outfitters надмина очакванията за печалбата на една акция, но приходите и продажбите в разработените магазини не оправдаха прогнозите на Wall Street. Акциите на модния бранд поскъпват с минималните 0,65% до 32,44 долара.

Wall Street следи и пазарите на суровини, където петролът остава на историческо ниско дъно. Контрактите върху суровия петрол с доставка през септември поскъпват с минималните 0,17% до 41,94 долара за барел. Контрактите върху петрола сорт Брент пък поевтиняват с 0,35 на сто до 48,57 долара за барел.

„Предлагането се намира на исторически връх“, коментира директорът „Търговия и деривати“ в Charles Schwab Ранди Фредерик. „Като имаме предвид и по-скъпия долар, нищо чудно, че този пазар върви надолу.“

Цената на фючърсите върху златото се понижава със 7,30 долара до 1 111,10 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се покачва до близо 2,19%.

Още за перспективите пред американските ДЦК можете да научите от коментара на Мартин Илиев от ТВ Bulgaria On Air и Свилен Колев от Investor.bg

* Информацията е актуална към 17:04 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
крас
преди 8 години
БЛЯ- БЛЯ -БЛЯ......Как ли се отразяват днешните цени на петрола от 48,3 $ за барел на ИНВЕСТИТОРИТЕ вложили милиарди в новия ШИСТОВ БАЛОН?!Мисля, че този балон както и СТРОИТЕЛНИЯ каза "ПУК" !!КАКВИ ФИКАЛИИ КАКЪВ ФИНАНСОВ СРИВ ПРЕДСТОЯТ САМО!ОЩЕ НЕ СА ИЗЧИСТЕНИ ТЕЗИ ОТ 2008 ГОДИНА , А ВЕЧЕ НИ ЗАЛИВА НОВА ВЪЛНА ОТ ТОКСИЧНИ ДЕРИВАТИ !!Депресията от 30-те години на миналия век ще е като детска приказка пред надигащото се ФИНАНСОВО ЦУНАМИ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още