IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ с резки спадове в първата за седмицата сесия

Търговията в САЩ тръгна с разпродажби, най-губещи са позициите на банките

18:01 | 11.07.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Борсовата търговия в САЩ тръгна с разпродажби и резки спадове за индексите. Малко повече от час след началото на сесията в Ню Йорк Dow Jones изтри 1,15% до 12 511 пункта, S&P падна с 1,57% до 1 323 пункта, а Nasdaq изгуби 1,50% до 2 817 пункта.*

Само една позиция в състава на сините чипове на Уол Стрийт се покачва – акциите на McDonald‘s, пише MarketWatch. Водещи по загуби са книжата на банките.

Инвеститорите отразяват поредната безрезултатна среща между републиканци и демократи за вдигането на тавана на американския дълг. Остава и безпокойството след доклада на трудовото министерство в САЩ за състоянието на пазара на труда.

Сега пазарните играчи се притесняват и за фискалното здраве на Италия. Финансовите пазари в страната търпят огромни спадове заради масовите разпродажби, а лихвите по държавните облигации достигнаха рекордно високи нива заради страховете от проблеми със задлъжнялостта на страната. Затова финансовият регулатор наложи ограничения над късите продажби.

Ерик Тийл, главен инвеститор в First Citizens Bancshares Inc., коментира за Bloomberg, че в момента пазарите се влияят от влошаването на дълговата криза в Европа, в комбинация с притесненията около дълга и дефицита на САЩ. „Пазарите ще останат под натиск, докато дълговата криза в Европа не бъде овладяна“, смята Тийл.

От днес започва сезонът на отчетите в САЩ. Първи от състава на сините чипове ще обявят отчета си Alcoa. Очаква се приходите на компанията да отчетат 13% ръст за второто тримесечие на годината, което е най-слабото увеличение от 2 години насам.

* Актуално към 17.40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още