IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексът Dow Jones затвори на рекорден връх след решението на Фед

Очаквано Фед не промени лихвата по федералните фондове, която остава в диапазон 1.00% - 1.25%

23:05 | 26.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните борсови индекси в САЩ записаха повишения в сряда, когато Федералният резерв сигнализира, че ще започне да свива баланса си "сравнително скоро". Според CNBC тази промяна в реториката подсказва, че това ще започне още през септември. В предишното си изявление от юни фразата беше "тази година". Очаквано Фед не промени лихвата по федералните фондове, която остава в диапазон 1.00% - 1.25%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average затвори сесията на рекордно високо ниво. 

Индексът CBOE Volatility Index (VIX), който се счита за измерител на страха на пазара, се понижи до рекордно ниско ниво – под 9 пункта, малко след публикуването на изявлението на Фед.

„Те не бяха агресивни в оценката си за инфлацията, но признаха, че тя е под 2%“, казва Робърт Тип, главен инвестиционен стратег в PGIM Fixed Income. “Но това не е Фед, който смята, че изостава от кривата и че все още има време за нормализиране на паричната политика“, допълва той.

Авиационния гигант Boeing публикува отчет с печалба от 2,55 долара на акция, което беше над очакванията. Продажбите обаче не оправдаха прогнозите. Въпреки това компания повиши прогнозата си за годишната печалба до диапазон 9,80 – 10 долара за акция. 

Coca-Cola и Ford също отчетоха по-добри от очакваното резултати за тримесечието.

Засега сезонът на отчетите беше силен. Към сряда сутринта 34 компонента на S&P 500 публикуваха своите отчети и 78% надминаха очакванията за печалбата, а 73% - за продажбите, сочат данните на The Earnings Scout.

„Виждаме феноменален ръст на печалбите. Анализаторите прогнозират това да продължи. Така че не знам какво движи печалбите“, коментира нобеловият лауреат по икономика Робърт Шилер. „Скептичен съм, че ще продължат да растат с толкова висок темп“, допълва той.

В сферата на макроикономиката подадените заявки за ипотеки растат с 0,4% на седмична база, а продажбите на нови жилища се повишават с 0,8% през юни.

Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 1,55% до 48,63 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записа ръст от 1,43% до 50,92 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,77% до 1 261,56 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1723 долара, а курсът на йената е 111,22 йени за долар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още