Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индустриалният конгломерат United Technologies се разделя на три

Със сделката за производителя на бордова електроника Rockwell Collins United се превръща в един от най-големите поддоставчици за авиобранша

Индустриалният конгломерат United Technologies се разделя на три

Снимка: компанията

Американският индустриален конгломерат United Technologies, който изпълнява поръчки на Пентагона в авиокосмическата сфера, ще бъде разделен на три независими компании, съобщи DPA.

Концернът, който обяви плановете си късно снощи, е поредният от поредицата промишлени гиганти, които решават, че дейността им ще бъде по-ефективна и целенасочена в по-малки, отделни дружества.

В изявлението се уточнява, че решението е взето предвид приключването на сделката по придобиване на Rockwell Collins, един от водещите производители на резервни части и електронно оборудване за авиостроителството. Сделката бе обявена през септември 2017 година, когато United Technologies я оцени на 30 млрд. долара.

Трите нови компании ще бъдат United Technologies, която ще поеме дейностите в авиокосмическата и отбранителната сфера (и ще включва бизнесите на Rockwell Collins и Pratt & Whitney), Otis - производител на асансьори, ескалатори и движещи се пътеки, и Carrier, която ще се занимава с климатични системи. Очаква се разделянето да приключи през 2020 година.

Създадена през 1934 година, United Technologies има пазарна капитализация от около 103 млрд. долара. От известно време тя бе подложена на натиск от страна на инвеститорите за разделянето си. Централата ѝ е във Фармингтън, Кънектикът, и за нея към момента работят около 205 000 души. Компанията не посочи дали при преструктурирането ще бъдат загубени работни места.

Със сделката за Rockwell Collins, производител на бордова електроника и вътрешно обзавеждане за самолети, United Technologies се превръща в един от най-големите поддоставчици за авиобранша. Сред клиентите ѝ са Boeing, Airbus и Bombardier. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: САЩ United Technologies

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските индекси стартират с понижения на фона на новата партида тримесечни отчети*