IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Америка подкрепи финансовите резултати на Monsanto

Продажбите на соеви семена на компанията са скочили с 37%

16:58 | 05.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската компания за семена и пестициди Monsanto, която германската Bayer купува за 66 млрд. долара, отбеляза печалба за тримесечието, подкрепена от по-високото търсене в Южна Америка, съобщава Ройтерс.

Продажбите на соеви семена са скочили с 37%, след като все повече земеделци в Южна Америка сеят от генетично модифицираните семена за соя на компанията Intacta RR2 Pro.

През септември Monsanto се съгласи да бъде купена в оферта за 128 долара за акция от Bayer. Ако бъде одобрена от регулаторите, сделката ще създаде компания, която ще контролира над една четвърт от световния пазар на семена и пестициди.

Monsanto, известна с генетично модифицираната си царевица и хербицида Roundup, не е представила актуализирана информация за регулаторните одобрения или за потенциалните продажби, свързани със сделката с Bayer.

Bayer и Monsanto заявиха, че са убедени, че сделката ще премине през регулаторните проверки. Bayer каза, че е готова да се раздели с активи от портфолиото си за 1,6 млрд. долара, за да спечели одобрението.

Нетната печалба на Monsanto е достигнала 29 млн. долара, или 7 цента на акция, през първото тримесечие, приключило на 30 ноември, спрямо загуба за 253 млн. долара, или 56 цента на акция, на годишна база.

Без еднократните ефекти компанията отбелязва печалба от 21 цента на акция.

Нетните продажби са нараснали с над 19% до 2,65 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още