IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson придобива Actelion Pharmaceuticals в сделка за 30 млрд. долара

Швейцарският биотехнологичен гигант ще отдели дейността си по разработването на нови лекарства в нова компания

10:01 | 26.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската фармацевтична компания Johnson & Johnson (J&J) постигна споразумение за придобиването на най-голямата европейска биотехнологична компания Actelion Pharmaceuticals в сделка за 30 млрд. долара, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на изявление на двете компании.

Сделката предоставя на J&J достъп до портфолиото на швейцарската компания за лечение на редки заболявания и сложи край на продължилите няколко седмици преговори.

J&J се споразумя да заплати 280 долара в брой за акция на Actelion, запазвайки  достъпните в търговската мрежа медикаменти на швейцарската компанията за лечение на редки заболявания, като например белодробна артериална хипертония.

Actelion ще отдели своите операции за разработване на нови медикаменти в отделна компания, наречена R&D NewCo, като Johnson & Johnson първоначално ще придобие 16% от акциите на новата компания с опция за придобиване на други 16% по-късно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още