IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson съкращава близо 3000 работни места

Засегнато ще бъде подразделението за медицински устройства

21:00 | 19.01.16 г.
Johnson & Johnson съкращава близо 3000 работни места

Johnson & Johnson обяви във вторник, че ще съкрати около 3000 работни места в подразделението си за медицински устройства, като част от усилията за премахване на годишни разходи от 1 млрд. долара от бизнеса, който произвежда оборудване за стерилизация и хирургически инструменти, пише Wall Street Journal.

Позициите, които ще бъдат премахнати, представляват 2,5% от глобалната работна сила на компанията и 6% от нейния сегмент за медицинско оборудване.

Продажбите на Johnson & Johnson на медицинска апаратура в последно време не се представят добре. През първите девет месеца на годината те спаднаха с 2,9% глобално и с 3,4% в САЩ, Компанията заяви, че преструктурирането ѝ отразява “променящите се нужди на световния пазар на медицински устройства”.

Ходът обхваща бизнеса на Johnson & Johns, свързан с ортопедията, хирургията и сърдечно-съдовите заболявания. Компанията обяви, че потребителските медицински устройства за диабетици и грижи за зрението няма да бъдат засегнати от плана за преструктуриране.

Въпреки че не посочва конкретни данни за излизането от даден бизнес, J&J твърди, че очаква “потенциалното въздействие върху продажбите да бъде минимално”.

Компанията се стреми да съкрати 800 млн. до 1 млрд. долара разходи преди облагането им с данъци на годишна база до края на 2018 г. J&J заяви, че преструктурирането ще ѝ даде по-голяма гъвкавост да финансира новия си растеж.

Същевременно Johnson & Johnson страда от валутните колебания, изтичането на част от патентите, които ползва, както и увеличаването на конкуренцията на голяма част от нейните фармацевтични продукти, като медикамента за лечение на хепатит C - Olysio.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още