IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan Chase съкращава още 3 хил. души в поделението за банкиране на дребно

До края на годината най-голямата американска банка по активи възнамерява да закрие 27 хил. работни места в потребителското си звено

12:59 | 20.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan Chase съкращава още 3 хил. души в поделението за банкиране на дребно

Най-голямата американска банка по активи JPMorgan Chase ще съкрати още 3 000 служители в своето поделение за банкиране на дребно, предава агенция Ройтерс, цитирана от CNBC.

От банката съобщават, че ще освободят 4 000 души, работещи в картовото, търговското и автомобилното подразделения. Бройката е по-голяма в сравнение с първоначално обявените 2 000 души. Освен това трезорът ще съкрати 7 000 души в звеното за ипотечно банкиране вместо 6 000, каквито бяха първоначалните нагласи.

Като цяло до края на годината JPMorgan Chase ще елиминира 27 000 работни места в своето потребителско звено на фона на допълнителните изисквания относно контрола на риска и изпълнението на регулаторните правила.

В звеното за ипотечно банкиране трябва да бъдат съкратени до 18 000 души, където работата, свързана с рефинансирането на заеми и разрешаването на проблеми с лоши ипотеки от времето на финансовата криза, намалява.

Редица големи банки, измежду които американските Wells Fargo и Bank of America, освобождават служители в ипотечните звена, тъй като и по-високите лихвени проценти направиха рефинансиращите операции по-непривлекателни за притежателите на жилища.

JPMorgan очаква, че през 2016 г. разходите по банкирането на дребно да бъдат с 2 млрд. долара по-ниски в сравнение с 2014 г. На това се надява директорът банкиране на дребно в банката Гордън Смит по време на пресконференция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още