IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan притиска мениджърите да намалят разходите на всяка цена

Банката може да наложи специфични цели за разходите, пише Ройтерс

11:50 | 15.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръководството на JPMorgan Chase & Co притиска мениджърите в банката да намалят разходите. Причината са разочароващите данни за ръста на годишните приходи, което навреди на печалбите, заяви запознат със ситуацията източник пред Ройтерс.

Банката може да наложи специфични цели за разходите за бизнеса, заяви източникът пред Ройтерс. JPMorgan заяви, че ще разкрие повече за усилията си за намаляване на разходите на 24-ти февруари, когато ще организира инвеститорски ден.

В сряда JPMorgan отчете 7% спад при приходите. Резултатите бяха достатъчно разочароващи за инвеститорите, за да накарат акциите на компанията да поевтинеят с 3,5%.

Дори като се изключат юридическите разходи от 1,1 млрд. долара, които банката отбеляза пред тримесечието, тя похарчи 61% от приходите си за перо разходи, съотношение известно като „съотношение на ефективността“. Всички разходи от 2013 г. са били 59% от приходите.

Главният финансов отговорник Мариан Лейк заяви в дискусия за резултатите с анализатори, че компанията очаква разходите да са 55% от приходите до средата на годината.

Проблемите на JPMorgan с разходите повдигнаха въпроси за нейната големина във време, в което регулаторите налагат все по-строги правила за най-големите банки в САЩ. Някои анализатори допускат възможността някои големи банки да бъдат разделени.

„През последните три години ефективността на JPMorgan стагнира“, заяви анализаторът Майк Мейо от CLSA. “Инвеститорите може да са съгласни с големината на JPMorgan, ако тя може да покаже ползите. Ако не може, тогава нека поговорим за намаляването ѝ и разделянето ѝ“.

В четвъртък висшият мениджмънт на банката заяви, че просто имат нужда от повече време. JPMorgan е постигнала целите си за намаляване на разходите в абсолютно парично изражение, но това не бе достатъчно предвид падащите приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още