IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калифорния затваря една четвърт от парковете си заради бюджетния дефицит

В безпрецедентните мерки попада дори имението на губернатора в Сакраменто

11:08 | 14.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Калифорния затваря една четвърт от парковете си заради бюджетния дефицит

Американският щат Калифорния ще затвори една четвърт от парковете на своята територия, за да спести 33 млн. долара през следващите две години, съобщава Bloomberg.

Отделът за паркове и рекреация е заявил, че ще затвори 70 от общо 278 места – от червените гори по северното крайбрежие на щата до пустините в югоизточната част. Имението на губернатора в Сакраменто също ще бъде затворено. На въпросните площи се падат 8% от посещенията в паркове.

„Съжаляваме за затварянето на всеки от тези паркове”, заявява Рут Коулмън, директор Паркове в Калифорния. „Съкращенията в бюджета на щата през следващите две години обаче не ни позвовляват да обслужваме всички паркове.”

Затварянето на парковете бе постановено със законопроект на губернатора Джери Браун от март, като част от бюджетните съкращения в размер на 12,5 млрд. долара, които трябва да намалят дефицита на щата на стойност 26,6 млрд.

През май 2009 тогавашният губернатор Арнолд Шварценегер предложи да се затворят 75% от парковете, но местните законодатели отхвърлиха предложението.

Републиканската партия в Калифорния критикува мярката. „Ако домакинствата са наистина приоритет за губернатора защо се закриват обществените услуги, които те ползват с най-голямо удоволствие”, пита говорителят й Марк Стандриф.

Браун твърди, че е нямал избор. „Преживяваме трудни времена, които изискват дълбоки, почти немислими, ограничения на публичните услуги”, е казал той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още