IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за съкращаване на разходите

Законопроектът предвижда съкращения за над 61 млрд. долара и е предизвикателство към президента Обама

14:13 | 19.02.11 г.
Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за съкращаване на разходите

Камарата на представителите на САЩ одобри днес законопроект за големи съкращения на правителствените разходи до септември – план, който със сигурност ще бъде спрян от президента Барак Обама и демократите в Сената, предаде Ройтерс.

Подкрепеният от републиканците законопроект е предизвикателство за Обама да докаже, че сериозно планира да запълни рекордния бюджетен дефицит и създава възможност за затваряне на държавни служби, ако не бъде постигнат компромис до 4 март, когато изтича сегашното финансиране.

С разпределение на гласовете 235 „за” и 189 „против” долната камара на Конгреса на САЩ прие проектозакона за намаляване на текущите разходи с около 14%, или повече от 61,5 млрд. долара от сегашните нива.

Говорителят на камарата Джон Бейнър посочва, че законопроектът е част от усилията на републиканците „да освободим нашата икономика от оковите на безконтролното харчене”.

Обама има собствен план за не толкова строги съкращения на разходите през 2012 г. и предупреди, че затягането на коланите твърде силно и твърде скоро може да попречи на бавното икономическо възстановяване.

Сега фокусът се насочва към Сената, който ще състави своя версия на законопроект за държавното финансиране за тази фискална година, която приключва на 30 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още