IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко спорно е преизбирането на Тръмп за президент на САЩ?

Неуспехът му като кризисен мениджър в рамките на коронакризата разрушава лоялността на последователи в неговата партия

17:54 | 06.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Yuri Gripas/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yuri Gripas/Bloomberg

Според някои от последните социологически проучвания има двуцифрена разлика в полза на кандидат-президента на Демократическата партия Джо Байдън срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в някои ключови щати. Това е сигнал, че преизбирането на Тръмп със сигурност е много спорно. В крайна сметка сега Тръмп не е бунтовник срещу лидера на Белия дом, а е президент. Последователите му вече ще го съдят по неговите дела, а не по обещанията му. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Попов Тръмп играе по тънката струна на патриотизма в американската душа, но междувременно най-голямата икономика в света е напът да регистрира 3 млн. потвърдени случаи на коронавируса. "Несигурната заетост и тежкото положение на здравната система стават все по-очевидни", допълни той. 

"Неуспехът на Тръмп като кризисен мениджър в рамките на коронакризата разрушава лоялността на последователи в неговата партия. Има данни, че все повече жени и възрастни хора се отказват от подкрепата си към Тръмп".

Попов коментира, че на националния празник на САЩ на 4-ти юли бяха отчетени нови 43 хиляди случаи на коронавируса в страната. "САЩ продължават да са на първо място в света по брой заразени и починали от болестта", заяви Попов. 

"В речта си за 4-ти юли Тръмп не даде ясна визия за евентуалния втори мандат, но обеща да създаде национална градина на американските герои, в която да се възхваляват историческите личности на страната. Тръмп заложи за пореден път на патриотизма и национализма. Американският президент обяви предизборната кампания за културна борба срещу разгневената левица". 

В разговора може да чуете за изминалите избори в Хърватия и за увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка. 

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
Не се хаби ... неизстреляните фишеци от кампанията на Хилъри влизат отново в употреба ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Императорът
преди 3 години
Бойчо, дали социологическите проучвания са достоверни, в държава, където НЯМА никаква свобода на словото в момента? Прерогативите за обявяване на карантина - и не само - са до голяма степен в ръцете на губернаторите. САЩ бяха започнали да се възстановяват от епидемията и заболяваемостта тръгна стабилно надолулу. Новият огромен бум се дължи - със сигурност - основно на масовото неспазване на мерките при т.нар. "протести за защита на човешките права" - или обективно казано бандитско-мародерските бунтове на нигъро-анархо-комунистите. И отново кметове и губернатори - най-вече демократи, отказаха да обуздаят тая безчинстваща сгaн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още