IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конгресът поиска от ФБР документите за разследванията срещу президента Тръмп

И демократите, и републиканците са решени да стигнат до дъното на въпроса, но по различни причини

09:41 | 27.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията по правосъдие в Камарата на представителите на американския Конгрес одобри единодушно резолюция, която разпорежда на министерството на правосъдието да предостави на Конгреса всички документи за разследванията на Федералното бюро за разследване (ФБР) срещу президента Тръмп за възпрепятстване на правосъдието, както и за контраразузнавателните разследвания срещу него, съобщи Ройтерс.

В изненадваща демонстрация на единомислие между двете партии, дни след като министърът на правосъдието Уилям Бар каза пред Конгреса, че не е установил данни за възпрепятстване на правосъдието от Тръмп, доминираната от демократите комисия гласува с 22-0 гласа да изпрати резолюцията на пълния състав на Камарата на представителите за евентуално гласуване.

Одобрението от долната камара на Конгреса би дало на Бар срок от 14 дни да се съобрази с изискването да представи всички документи и разговори, свързани с разследванията на ФБР по отношение на Тръмп, както и всякакви дискусии в министерството на правосъдието за тайно записване на президента или за обмисляне на замяната му чрез 25-ата поправка на американската конституция. Тази поправка съдържа процедурите за замяна на президента или вицепрезидента в случай на смърт, отстраняване, оставка или невъзможност да изпълнява задълженията си.

И демократите, и републиканците са решени да стигнат до дъното на въпроса, но по различни причини. Демократите се надяват да проучат внимателно ранните доказателства, събрани от ФБР за възпрепятстване на правосъдието, докато републиканците очакват да установят това, в което те виждат възможна конспирация срещу Тръмп в министерството на правосъдието.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още