Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Коронавирусът понижава приходите на Caterpillar с 21% за тримесечието

Ръководството на компанията няма да представи прогнози за 2020 г. заради несигурността около пандемията

Коронавирусът понижава приходите на Caterpillar с 21% за тримесечието

Снимка: Bloomberg

Caterpillar обяви спад на приходите от продажби с 21% през първото тримесечие на годишна база, тъй като пандемията от коронавирус понижава търсенето на машини от строителния и добивния сектор, информира CNBC.

Индустриалният гигант отчита приходи в размер на 10,6 милиарда долара през първото тримесечие на тази година в сравнение с 13,5 милиарда долара през първото тримесечие на 2019 г. Спадът се дължи на по-ниския обем на продажбите, обусловен от „по-слабото търсене на крайните потребители“ и влиянието на промените в запасите на дистрибуторите, съобщават от компанията.

Акциите на Caterpillar поевтиняват с около 2% в предборсовата търговия във вторник след оповестяването на тримесечните резултати.

Още по темата

Caterpillar отчита печалба на акция от 1,60 долара през първото тримесечие в сравнение с 3,25 долара през същото тримесечие преди година. Анализаторите на Wall Street очакваха печалба на акция от 1,69 долара, съобщават от Refinitiv.

„Предприехме решителни действия за подобряване на финансовото си състояние, като същевременно продължаваме да изпълняваме стратегията си за печеливш растеж“, посочват от компанията в изявление. „Caterpillar се е сблъсквала и преодолявала много предизвикателства в 95-годишната си история. Нашата цел е да излезем от пандемията като още по-силна компания“, добавя се в позицията на групата.

Акциите на Caterpillar поевтиняват с 22% от началото на годината, след като компанията претърпя спад в продажбите на машини. Ръководството на предприятието се отказва и от финансовите прогнози  а 2020 г. предвид „продължаващата глобална икономическа несигурност“.

Компанията за тежко оборудване заявява, че около 75% от основните й производствени мощности продължават да работят на фона на пандемията, а дейността на някои временно спрени съоръжения е възобновена.

За да намали разходите си през тази година, Caterpillar отменя годишното увеличение на заплатите и бонусите за много служители и ръководни кадри.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Тръмп иска да блокира юридически изнасянето на документи до Конгреса