IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните отчети дърпат надолу щатските индекси*

Dow бележи спад с близо 370 пункта, а Nasdaq се придвижва с почти 200 пункта надолу

18:10 | 26.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексите на Wall Street отчитат понижения след първите часове от последната сесия за седмицата главно заради смесените отчети за третото тримесечие, представени от технологичните компании, в това число Alphabet, Amazon и Snapchat, съобщава CNBC.

Широкият индекс S&P 500 отписва 2,07% от стойността си, достигайки ниво от 2649,53 пункта. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва спад с 368 пункта, или 1,47%, до 24 616,42 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite също отчита понижение от 2,67 на сто, или 195,68 пункта, до 4122,66 пункта.

Основна тема във фокуса на анализаторите остават отчетите за третото тримесечие на американските компании, листнати на борсата.

Американският технологичната компания Amazon отново може да се похвали с успешен бизнес през тримесечието благодарение на процъфтяващите интернет дейности и силното търсене на IT услуги. През третото тримесечие печалбата се изстрелва на годишна база от 256 млн. долара до 2,9 млрд. долара, като приходите скачат с 29% до 56,6 млрд. долара.

В четвъртък компанията даде разочароваща прогноза за приходите и печалбата за натоварения празничен период, което изпрати акциите ѝ с до 9,4% надолу в разширената сесия.

Приходите ще възлязат на между 66,5 млрд. до 72,5 млрд. долара за настоящия период, включващ и коледните празници, посочи компанията от Сиатъл в изявление. Това е под от средната оценка на анализаторите за 73,8 млрд. долара.

Оперативната печалба ще бъде между 2,1 млрд. до 3,6 млрд. долара, информира Amazon.

В същото време приходите през третото тримесечие на компанията майка на Google Alphabet, без да се отчитат таксите за партньори, възлизат на 27,2 млрд. долара, съобщи интернет гигантът в изявление.

Анализаторите очакваха средно 27,3 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg.

Приходите от собствените активи на Google, включително от YouTube и страниците за търсене, са се увеличили с 22% на годишна база - по-бавно от отчетения през предходното тримесечие ръст от 26%.

Акциите на компанията поевтиняха в разширената търговия.

През трите месеца до края на септември броят на дневно активните потребители на Snap се понижава с 1% до 188 млн., обявиха от компанията.

В рамките на конферентния разговор с анализаторите финансовият директор Тим Стоун поясни, че вероятно отливът ще продължи в идните месеци.

Все пак Snap успя да надмине очакванията на Wall Street по отношение на финансовите резултати през тримесечието.

Приходите скачат на годишна база с 43 на сто до 298 млн. долара, надминавайки средните очаквания на анализаторите за 283,4 млн. долара, а нетната загуба се свива от 443 млн. до 325 млн. долара.

сащ сащ

Икономическите разходи в САЩ нарастват с 4% за третото тримесечие, достигайки своето най-бързо темпо от четвъртото тримесечие на 2014 г. насам.

На пазара на държавни ценни книжа доходността по 10-годишните облигации отчита спад до 3,072%, докато тази по 30-годишните американски държавни ценни книжа търпи понижение до 3,313 на сто.

На валутните пазари индексът на долара, измерващ стойността на американските пари спрямо кошница от шест големи чуждестранни валути, отписва 0,12% от стойността си, достигайки ниво от 95,56 пункта.

Еврото се търгува с повишение от 0,07% до 1,1382 долара.

При британската лира няма промяна в цената от старта на сесията.

На петролните пазари цента на международния бенчмарк Брент, който се добива в Северно море, продължава да губи от стойността си, понижавайки се с 1,12 долара до 75,77 долара за барел. Американският лек суров петрол WTI поевтинява със 70 цента до 66,63 долара за барел.

Това е трета поредна седмица, в която петролът отчита загуби, след като Саудитска Арабия предупреди за свръхпредлагане, като пониженията на фондовите борси и опасенията около търговската война помрачиха перспективите при търсенето на горивото.

Цената на златото отново бележи ръст, този път с 0,4 на сто до 1234,88 долара за тройунция.

*Материалът е актуален към 17,30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още