IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративните отчети помагат за съвземането на Wall Street*

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite нараства с над 1,1%

17:55 | 19.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари започват борсовата сесия в последния работен ден от седмицата на зелена територия, подкрепи от започналия вече сезон на отчетите и отърсвайки се от загубите в предишните сесии, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се покачва с 0,75% до 25 570,08 пункта, воден основно от представянето на книжата на Procter & Gamble, които поскъпват с над 8%. По-широкият измерител S&P 500 успява да отчете ръст от 0,89% до 2793,44 пункта благодарение на потребителските стоки и технологиите.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite нараства с над 1,1% до 7570,00 пункта.

По-рано днес Procter & Gamble публикува отчета си за тримесечието, от който става ясно, че компанията е увеличила продажбите си повече от очакваното, което се е отразило и на печалбата ѝ. Това се дължи до голяма степен на бизнеса ѝ с козметични продукти и почистващи препарати.

Нoneywell и Schlumberger също публикуваха по-добри от очакваното данни за печалбата си.

„Стабилността на икономиката все още е налице и печалбите все още са добри“, заяви Куинси Кросби, главен пазарен стратег на Prudential Financial.

Също така American Express, PayPal и Skechers също публикуваха финансови резултати, които изненадаха положително анализаторите. Акциите на дружествата поскъпнаха със съответно 3,5%, 9,3% и 18%.

Сезонът на корпоративните отчети започва със силен старт. При отчели се вече над 15% от компаниите от S&P 500, 83% са над очакванията на анализаторите по данни на FactSet.

Днешното представяне на пазарите идват след разпродажби от предходните сесии, тъй като инвеститорите бяха притеснени заради покачването на доходността по облигациите, геополитическото напрежение и потенциалното забавяне на световната икономика. В четвъртък Dow се понижи с над 350 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се завръща към силните ръстове. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 1,62% до 69,82 долара за барел, а цената на международния бенчмарк Брент скача с 1,8% до 80,72 долара за барел.

Златото също леко поскъпва с 0,07% до 1230,90 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още