IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристофър Интън: Индустрията с канабис набира все по-сериозна популярност в САЩ

Според директора Капиталови анализи в Morningstar пазарът на канабис ще се увеличи 9 пъти до 2030 г.

21:49 | 09.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Архив Ройтерс

 

Индустрията с канабис набира все по-сериозна популярност, откакто в част от Съединените щати марихуаната за медицина и развлечение бе легализирана. От 2018 г. насам имаме и първите компании на фондовата борса, но реалният прогрес в индустрията се очаква не по-рано от 2023 г., когато се предвижда легализацията на федерално ниво за лекия наркотик. Това коментира директорът Капиталови анализи в Morningstar Кристофър Интън в дистанционен разговор с Вероника Денизова за предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Очакваме до 2023 г. канабисът да бъде легализиран на федерално ниво. Мисля, че тогава промените в индустрията ще бъдат мащабни. Те ще позволят на пазарите да се отворят, особено в Съединените щати“, посочи още Интън.

Според анализаторът на този етап най-развит е пазарът в Канада. Но пазарите в Европа и Южна Америка проявяват все по-сериозен интерес и вече редица страни работят по легализацията, за да започнат да внасят продукта.

„Очакваме пазарът за канабис да се увеличи 9 пъти до 2030 г., но, според нас, алкохолът ще остане много по-популярен. Въпреки че част от потребителите биха пробвали да го заменят, не смятам, че това ще се отрази на алкохола“, коментира експертът от Morningstar. 

Повече по темата вижте във видеото.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още