IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed Martin повиши прогнозата за годишната си печалба

Новината изпрати цената на акциите на компанията с 3,4% нагоре

22:50 | 21.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Carla Gottgens/Bloomberg</em></p>

Снимка: Carla Gottgens/Bloomberg

Lockheed Martin повиши прогнозата за годишната си печалба и приходите, след като американският доставчик на оръжия предоля прекъсванията на веригата на доставките заради коронавируса и отчете по-високи приходи от продажби на авиокосмическото си звено, което произвежда изтребителя F-35, предава Ройтерс.

Преди началото на търговията днес книжата на компанията повишиха стойността си с 3,4% до 378 долара, след като Lockheed успя да надмине очакванията на анализаторите и за печалбата за второто тримесечие.

Пентагонът се стреми да гарантира, че подизпълнителите в областта на отбраната не губят висококвалифицираните си служители по време на коронавирусната криза и използва средствата си, за да предотврати съкращенията на служители и опитите за привличането им от финансово по-стабилни конкуренти.

„Корпорацията и проактивните усилия на американското правителство, особено по отношение на веригата на доставките, помогнаха за частично смекчаване на прекъсванията, причинени от Covid-19”, гласи съобщението на компанията. По време на тримесечието Lockheed използва ускорени плащания от Пентагона и средства в брой, за да плати на своите доставчици сумата от 1,3 млрд. долара.

Lockheed твърди, че очаква печалбата ѝ на акция за 2020 г. да е между 23,75 долара и 24,05 долара, спрямо предишна прогноза за 23,65-23,95 долара.

Приходите на тримесечието, в което попадат изтребителите F-35, са нараснали със 17,2% до 6,50 млрд. долара. Общите приходи са се повишили с 12,4% до 16,22 млрд. долара. По-високите продажби по програмата за F-35 са помогнали на подразделението.

Нетната печалба е скочила до 1,63 млрд. долара, или 5,79 долара на акция, в рамките на второто тримесечие, което завърши на 28 юни. За сравнение година по-рано сумата беше 1,42 млрд. долара, или 5 долара на акция.

Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 6,13 долара на акция, над очакванията на инвеститорите за 5,72 долара на акция, сочат данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още