IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed Martin съкращава 740 свои служители

Компанията спестява разходи заради намаления бюджет за отбрана на САЩ

23:37 | 10.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lockheed Martin съкращава 740 свои служители

Американският концерн Lockheed Martin Corp., който е най-големият доставчик на Пентагона, ще съкрати 740 свои служители от подразделението си за сензори, за да спести разходи на фона на намаляване на бюджета за отбрана на САЩ, предаде Ройтерс. 

Lockheed заяви, че във вторник е съобщила на 308 базирани в САЩ свои служители, че ще им прекрати служебните ангажименти. Около 432 служители са участвали в програмата за доброволно съкращаване на щата през май, обяви още компанията, която към декември 2011 г. е разполагала с около 123 000 служители.

Подразделението за системи за мисии и сензори е част от сегмента на електронните системи на Lockheed, който включва системи за противоракетна отбрана, безпилотни самолети и пилотирани наземни превозни средства и системи за контрол за подводни лодки. То обслужва  американския флот, ВВС, армията и морската пехота, както и някои търговски клиенти.

Пентагонът планира да намали финансирането на отбраната с 487 млрд. долара през следващото десетилетие, за да се спомогне за ограничаване на американския дефицит. Още 500 млрд. долара трябва да бъдат спестени чрез намаляване на разходите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още