IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed надмина очакванията за печалбата си и повиши прогнозите за 2019 г.

Нетната печалба на компанията е нараснала до 1,42 млрд. долара през второто тримесечие

17:49 | 23.07.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Lockheed Martin обяви по-добра от очакваното печалба за тримесечието и повиши прогнозата си за печалбата за 2019 г. за втори път в рамките на три месеца, подкрепена от повишеното търсене на стелт изтребителите й F-35 и на ракети, съобщава Ройтерс.

Книжата на компанията поскъпнаха в предборсовата търговия с 2,1%. Цената на акциите на компаниите в областта на отбраната се повиши рязко тази година, след като Вашингтон увеличи разходите си за отбрана в предложения бюджет в края на миналата година.

По-добрите от очакванията резултати на Lockheed са обявени в момент, когато САЩ решиха да изключат Турция от програмата за проектиране и производство на F-35, след като страната закупи руски зенитни комплекси С-400.

Турция беше част от производствения процес за бойните самолети, за които се смята, че са най-модерните на въоръжение в света. Тя беше доставчик на стотици елементи, включително части за дисплея на кокпита и колесници.

„Не очаквам никакви материални дългосрочни последици от участието на Турция в програмата за F-35”, казва анализаторът Джоузеф ДеНарди от компанията Stifel.

„Въпреки че това може да създаде някои предизвикателства в краткосрочен план, свързани със снабдителната верига на програмата, изглежда, че има много силно международно търсене от нови чуждестранни клиенти, които може да компенсират поръчките от Турция“, допълва ДеНарди.

Подразделението за ракети и контрол на пожарите на Lockheed, която произвежда системата за противоракетна отбрана THAAD, е било едно от най-добре представилите се с ръст на продажбите от 15,6% до 2,41 млрд. долара през второто тримесечие.

Lockheed, която е водещият доставчик на въоръжение на Пентагона, очаква печалбата й за цялата година да бъде между 20,85 и 21,15 долара на акция. Тя повиши и очакванията си за приходите от продажби на между 58,25 млрд. долара и 59,75 млрд. долара.

Приходите от продажби на самолетостроителния бизнес на Lockheed Martin, който е най-големият на компанията, са нараснали с 4,3% до 5,55 млрд. долара, подкрепени от по-голямото производство на самолети F-35.

Компанията е доставила 29 бойни самолета F-35 през второто тримесечие спрямо 25 година по-рано.

Нетната печалба на компанията от град Бетезда, щата Мериленд, е нараснала до 1,42 млрд. долара, или 5 долара на акция, през второто тримесечие, като е надхвърлила очакванията на анализаторите за 4,77 долара на акция, сочат данни на IBES и Refinitiv.

Приходите от продажби са нараснали с 8% до 14,43 млрд. долара, което е над очакванията на анализаторите за 14,21 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 4 години
В тази връзка от компанията излязоха със специално обръщение към медиите, част от което цитираме:Lockheed Martin: "Many Thanks to All NATO Members! And Especially to One of Them - Thank You Very Much Bulgaria!!!!" :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още