Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

МАЕ: Американската газова индустрия е изправена пред сериозни сътресения

За да стимулират търговията с втечнен природен газ, САЩ ще трябва да променят своята външна политика

МАЕ: Американската газова индустрия е изправена пред сериозни сътресения

Снимка: Ройтерс

Липсата на инвестиционни проекти в американския газов сектор може да породи сериозни икономически сътресения, смятат от Международната агенция за енергията (МАЕ).

„Без допълнителни инвестиции в проектите за втечнен природен газ, американската газова индустрия ще трябва ограничи добива, което ще означава загуба на капитал, а това ще доведе до икономически сътресения“, смята Ласло Варо, старши икономист в МАЕ в интервю за CNBC. 

Още по темата

Производството на американски природен газ е на рекордни нива благодарение на шистовата революция, изразена в значително подобряване в техниката за извличане, известна като фракинг.

Варо посочи големите пречки пред експортния капацитет – глобалното търговско напрежение и липсата на сериозни инвестиции в разработване на различни проекти.

Според него, ако няма развитие на износната инфраструктура, голяма част от американския газ просто ще остане в земята. Вътрешният пазар не разполага с капацитета да абсорбира количествата добиван газ и това ще доведе до сериозен спад в цената му.

Прогнозите на експерти от енергийната индустрия сочат, че международната търговия ще продължи да функционира без прекусвания, а американският газ ще покрие голяма част от нуждите на китайския пазар.

Новите мита върху китайски вносни стоки за 200 млрд. долара обаче могат да се окажат лоша новина за търговските перспективи и да затруднят инвестирането във въпросната износна инфраструктура.

Въпреки това Варо е оптимист за световната търговия, предвиждайки, че скоро тя ще се ориентира към едно балансирано положение.

Според него, за да бъде стимулирана търговията с втечнен природен газ, Вашингтон ще трябва да подкрепи индустрията чрез промяна в международната политика на страната.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
2
 
3
преди 2 години
Наивно. Същото дърво е Тръмпоний.
5
 
2
 
2
bgMan до: Стоян Петров
преди 2 години
Защото Тръмп е бизнесмен а не тикваа.
5
 
4
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не разбирам, защо си въобразявате че САЩ ще променят политиката си заради продажбата на каквото и да било?

Още от САЩ
Отслабналото търсене на маски накара Honeywell да затвори два завода