IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Помпейо и Ким Чен-ун са договорили втора среща на върха САЩ-КНДР

Двамата са обсъдили стъпките за ядрено разоръжаване, които ще предприеме Северна Корея

15:56 | 07.10.18 г.
<p>
	Американският държавен секретар Майк Помпейо на среща в Сеул с южнокорейския държавен глава Мун Дже-ин, 7 октомври 2018 г. Снимка: Ройтерс</p>

Американският държавен секретар Майк Помпейо на среща в Сеул с южнокорейския държавен глава Мун Дже-ин, 7 октомври 2018 г. Снимка: Ройтерс

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и американският държавен секретар Майк Помпейо са се разбрали възможно най-скоро да се организира втора среща на високо равнище между двете страни, съобщи днес пресслужбата на южнокорейското президентство, цитирана от Ройтерс. 

Южнокорейският държавен глава Мун Дже-ин се е срещнал с най-висшия американски дипломат след посещението му по-рано днес в Пхенян, което включваше среща с Ким,  припомня БТА.

Държавният секретар казал на южнокорейския президент, че двамата с Ким са обсъдили стъпките за ядрено разоръжаване, които ще предприеме Северна Корея.

Ким и Помпейо са дискутирали в Сеул и въпроса за инспектирането на тези действия, за което призова Вашингтон, както и мерките, които ще вземат САЩ, уточни в изявление пресслужбата.

Помпейо и Ким са се договорили също да се създаде работна група за обсъждане на процеса на денуклеаризация и на подготовката на втора среща между Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, допълни прессекретарят на Мун Дже-ин.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още