IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Помпейо ще обсъди със Сергей Лавров положението във Венецуела

Има много области, в които САЩ и Русия могат да намерят общи интереси, смята американският държавен секретар

10:30 | 12.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо. Снимка: Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че по време на посещението си в Русия от 12 до 14 май възнамерява да обсъди положението във Венецуела, а също да опита да намери начини за сътрудничество между Вашингтон и Москва по политиката за Афганистан и Сирия, предаде ТАСС. 

В публикувано снощи интервю пред CNBC Помпейо отбеляза, че има много области, в които той се надява САЩ и Русия да намерят общи интереси.

"Може да не успеем. Ако не успеем (да намерим общите интереси), всеки ще тръгне по свой път", каза първият дипломат на САЩ.

Той подчерта, че докато е бил начело на ЦРУ, е имал добро сътрудничество с руснаците в борбата с тероризма, което е позволило да бъде спасен живота на граждани на САЩ и Русия.

ТАСС припомни за съобщението от сряда на руското външно министерство, според което външният министър Сергей Лавров ще обсъди в Сочи с Помпейо двустранните отношения и положението във Венецуела, Сирия и Афганистан. Говорителят на Кремъл не изключи Помпейо да бъде приет и от президента Владимир Путин.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още