IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Блумбърг направи още една крачка към надпреварата за Белия дом

Милиардерът все още не е взел окончателно решение дали да участва на изборите догодина

22:16 | 21.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Милиардерът Майкъл Блумбърг подаде документи във Федералната избирателна комисия на САЩ за участие в президентските избори от името на Демократическата партия. Това е пореден знак, че бившият кмет на Ню Йорк ще се присъедини към оживеното състезание за номинация на партията, предава Ройтерс.

Подаването на документите дава законова възможност на Блумбърг да набира средства за предизборна кампания за Белия дом, но негов съветник заяви, че все още не е взето окончателно решение дали ще участва в надпреварата.

77-годишният Блумбърг даде знак, че планира включване на късен етап в първичните избори на Демократическата партия, което показва, че според него останалите близо 20 кандидати са уязвими, отбелязва Ройтерс. Ако влезе в предизборната надпревара, той вероятно ще се откаже от някои щати, които потенциалните му опоненти посещават от месеци.

Блумбърг вече се регистрира за участие на изборите в Алабама, Арканзас и Тексас. Друг негов съветник съобщи днес, че той е подал документи за участие и на изборите в Джорджия и Мичиган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още