IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Коен съди компанията на Доналд Тръмп

Според бившия адвокат на президента неговата компания трябва да му възстанови най-малко 1,9 млн. долара

22:57 | 07.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Майкъл Коен&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Майкъл Коен Снимка: Ройтерс

Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп съди неговата компания Trump Organization с обвинението, че тя е спряла да плаща съдебните му такси през юни 2018 г. Според Майкъл Коен компанията на държавния глава също така е нарушила двустранния им договор, според който тя е трябвало да му възстанови разходите.

Делото е заведено в четвъртък и по всяка вероятност ще разпали още повече горчивата битка между двамата докато Коен очаква да влезе в затвора през май. Адвокатът, който се призна за виновен по редица обвинения, наскоро приключи серия от свидетелства пред Конгреса, в рамките на които нарече бившия си началник „расист“ и „измамник“.

„Trump Organization се е съгласила да компенсира Коен и да плати адвокатските такси и разходи направени от Коен във връзка с различни въпроси, повдигнати от работата на Коен с и от името на компанията“, се посочва в иска на адвоката, направен пред съд в Манхатън.

„Тези въпроси включват редица изслушвания пред Конгреса, разследването на специалния прокурор Робърт Мълър и други“, се казва още в текста.

Сопред Коен трябва да му бъдат възстановени най-малко 1,9 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още