IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малцина вярват, че Тръмп ще осъществи плана си за 15% корпоративен данък

Проучването на Deloitte показва, че частният сектор е по-малко оптимистичен, отколкото публичните коментари от Белия дом и Конгреса предполагат

20:19 | 08.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Само малък брой от професионалистите в САЩ, които се занимават с данъци и финанси, очакват плановете на президента Доналд Тръмп за 15% корпоративен данък да станат реалност. Това показва проучване на Deloitte Tax, цитирано от Ройтерс.

Изследването сред на 3 100 души дава повече яснота за очакванията на частния сектор за данъчната реформа, а именно – че представителите му са по-малко оптимистични, отколкото публичните коментари от Белия дом и Конгреса предполагат.

Тръмп и републиканците полагат усилия да понижат данъка върху корпоративната печалба от 35% сега до около 15%-20% и твърдят, че това ще задвижи икономическия ръст и конкурентоспособността в САЩ през идните години. 

По-малко от половината от запитаните казват, че по-ниският корпоративен данък би бил основният икономически двигател на реформата. 40% от участниците в анкетата прогнозират, че в крайна сметка ставката ще бъде 25% заради политическите и бюджетните предизвикателства пред данъчната реформа.

31% казват, че очакват корпоративен данък в размер на 20%. Само 5,3% вярват, че 15% данък ще стане реалност.

Републиканците обещаха да приложат най-мащабната данъчна реформа от управлението на Роналд Рейгън насам, при това преди края на тази година. Амбициозният времеви план на Белия дом включва представяне на проектозакона през септември и гласуване в Камарата на представителите и Сената преди края на ноември.

74% от запитаните се съмняват или въобще не са убедени, че цялостна данъчна реформа може да бъде приета тази година. По-малко от 19% са уверени или донякъде уверени, че това ще се случи до края на 2017 г.

Според 63% ще е необходим компромис, за да успее Конгресът да приеме реформата, а компромисът беше нещо, което убягваше на републиканските конгресмени тази година, коментира Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още