IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин отхвърли намаляване на данъците за богатите в САЩ

Финансовият министър на САЩ заяви, че се проучва съкращаване на данъците за лицата със средни доходи

10:10 | 15.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин заяви в четвъртък, че предстоящият данъчен план на администрацията на президента Доналд Тръмп няма да цели понижаване на данъка върху доходите на най-богатите американци, съобщава Ройтерс.

„Проучваме съкрщаване на данъците за средните доходи. В горния край [на скалата на доходите] планът е да се елиминират държавните и местните приспадания и дори ако наистина се стигне до леко понижение в горния край, това ще бъде компенсирано от намаляване на приспаданията, така че данъците им няма да спаднат“, каза Манучин по време на интервю на политически форум, организиран от Politico.

Той потвърди ангажимента на администрацията да премахне данъка върху недвижимите имоти – 40-процентов налог, който важи за имоти на стойност над 5,49 млн. долара за самостоятелни физически лица и 10,98 млн. долара за семейни двойки, добавя Bloomberg.

Манучин каза още, че детайлите за рамката на данъчната реформа, която трябва да бъде представена в седмицата около 25 септември, ще включва конкретно предложение за ставката за корпоративния данък.

„Ще видите конкретно предложение за ставка“, каза американският финансов министър, като добави, че то ще включва детайли за понижаване на корпоративния данък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още