IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marlboro уволнява 15% от служителите си

Когато продажбите намаляват, трябва да се съкращават разходите за производството, обяви главният изпълнителен директор на Altria Group Майкъл Шиманчик

13:03 | 28.10.11 г.
Marlboro уволнява 15% от служителите си

Американската компания Altria Group, която произвежда цигарите Marlboro, обяви, че ще уволни 15% от служителите си заради намалялото търсене на тютюневи продукти, съобщи ИТАР-ТАСС.

Свиването на пазара на цигари е предизвикано не само от данъците, законодателството срещу тютюнопушенето, но и от стремежа на все повече хора да се откажат от пушенето, което вече не е на мода, отбелязва АР.

„Когато обемите на продажбите на цигари намаляват, трябва да се съкращават разходите за производството им, за да може бизнесът да бъде ръководен правилно“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Майкъл Шиманчик на събрание на акционерите.

В заводите на Altria Group, която притежава Philip Morris, работят 10 000 служители. Онези, които подлежат на съкращения, ще получат уведомленията си в навечерието на Коледа и трябва да освободят работните си места до края на февруари 2012 г.

Уволненията ще доведат до икономии от 300 млн. долара, а ръководството на компанията планира да понижи разходите с още 100 млн. долара чрез намаляване на издръжката на производството.

В рамките на цялостната програма за икономии за 2007-2011 г. Altria Group планира понижаване на разходите с 1,5 млрд. долара, като вече бе закрита фабрика в Северна Каролина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още