Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Меме акциите изпращат най-добрия си ден на търговия от август

Увеличението при GameStop е факт, след като поне 3,9 млн. акции смениха собственост – повече от два пъти на обемите, наблюдавани през последните две седмици

Меме акциите изпращат най-добрия си ден на търговия от август

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Група акции – любимци на инвеститорите на дребно, изпращят най-добрия си ден на търговия от края на август насам, водени от следобедното рали в книжата на GameStop Corp.

Въпреки че кошницата от 37 т. нар. меме акции, проследявани от Bloomberg, записва поскъпване на книжата, представянето все пак остава далеч от пиковете на търговията през януари и юни. Начело на ръстовете са GameStop и SoFi Technologies Inc., чиито книжа поскъпнаха със съответно 9% и 12,6%

Увеличението на цената на GameStop е факт, след като поне 3,9 млн. акции смениха собственост – повече от два пъти на обемите, наблюдавани през последните две седмици. В същото време при SoFi търгуваните обеми книжа са поне три пъти над средните за последната седмица.

В петък стана ясно, че GameStop се разделя с главния си оперативен директор Джена Оуенс само седем месеца след като тя бе привлечена от Amazon.com Inc.

Въпреки че меме акциите придобиха популярност покрай инвеститорите на дребно и обсъжданията им в социалните мрежи, в ралито от днешния ден изглежда пръст имат професионалистите от Wall Street, показват данни за търговията на платформата на Fidelity.

 

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Законите на САЩ за оръжията са изградени върху фантазии и страх