IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MGM се насочва към американските спортни залагания

Компанията ще си партнира с британската GVC Holdings PLC при изграждането на съвместно дружество на стойност 200 млн. долара

16:58 | 30.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Собственикът на редица хотели и казина MGM Resorts International обяви, че ще си партнира с британския оператор на сайтове за онлайн залагания GVC Holdings PLC за стартиране на бизнес за спортни залагания и онлайн хазарт в САЩ. Американската компания е подтикната от идеята, че американците ще се насочат към залаганията след решението на Върховния съд, взето през май, с което се отварят вратите за легалните спортни залагания из цялата страна, съобщава Wall Street Journal.

Това е подтикнало компаниите от двете страни на Атлантика да работят заедно за стартиране и разширяване на дейността си в САЩ с надеждата да получат част от една бъдеща индустрия за милиони долари. 

MGM, собственик на редица хотели и казина, заяви, че иска да се възползва от решението на съда като създаде съвместно дружество с GVC, което би позволило на двете компании да достигнат пазара много по-бързо и ефективно и с много по-малко рискове, отколкото ако започнат инициативата поотделно.

Двете компании ще инвестират по 100 млн. долара в съвместното дружество и ще установят отделни централи във водещ технологичен хъб в САЩ.

Хазартните групи се надяват да извлекат ползи от комбинацията между добре познатата марка MGM и технологичната GVC, която има богат опит в изграждането на сайтове за онлайн залагания.

GVC е основен играч в британския хазартен пазар, където спортните залагания са добре познати и се радват на сериозна популярност чрез брандове като Ladbrokers, Sportingbet и bwin.

Сделката е поредната от поредицата споразумения, които бяха сключени след решението на Върховния съд. Малко след съдебното решение базираната в Ирландия компания Paddy Power Betfair PLC обедини бизнеса си в САЩ с FanDuel Inc. - друга спортна компания, заявявайки, че желае да навлезе в проспериращия пазар за спортни залагания.

Други компании, като Churchill Downs Inc., която е домакин на конните надбягвания Kentucky Derby, и Caesars Entertainment Corp. също планират да разширят своя хазартен бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още